Vinkkejä pikalaina vertailu

Mitä vertailla

Pikalaina vertailu mainostetuista asuntolainojen koroista on hyvä alku, mutta ei riitä saada todellista, realistista vertailua. Seuraavassa on yksi tekijöistä, jotka kannattaa harkita, kun ostat asuntolainaa.

Korot

Tämä on yksi suurimmista tekijöistä, jotka on otettava huomioon asuntolainojen vertailussa. Kun tarkastelet korkoja, varmista, että ymmärrät, mitä katselet ja onko se sopiva olosuhteisiin. Tässä on nopea vertailu eräisiin eri asuntolainakorkoihin:

• Vaihtuvakorkoisuus: Vaihtuvakorkoisen asuntolainan korko vaihtelee kassan ja luotonantajan mukaan. Heillä on taipumus tarjota eniten joustavuutta ja ominaisuuksia, mutta jos korot muuttuvat, niin myös takaisinmaksut. Tämä voi vaikeuttaa sinua, jos olet tiukka talousarvio.

• Kiinteäkorko: Kiinteä korko on, kun lukitset koron tietyn vuosia, yleensä 1-5 vuotta. Tänä aikana takaisinmaksut säilyvät ennallaan.
Kiinteät hinnat tunnetaan myös siitä, että niillä ei ole niin monta lisäominaisuutta ja vähemmän joustavuutta vaihtaa lainoja tai lainanantajia ilman katkamisen kustannuksia.
Vertaamalla, kysy mitä ominaisuuksia ja rajoituksia mukana laina. Jotkut tarjoavat hyvin vähän ominaisuuksia, eivätkä salli sinun tehdä asioita, kuten maksaa ylimääräisiä tai uudelleen, kun taas toiset tarjoavat erilaisia ominaisuuksia.

• Aloituskorko: Jos näet todella alhaisen koron, joka näyttää melkein liian hyvältä ollakseen totta, tarkista hieno tulos. Allekirjoittavien lainojen lainat tarjoavat alennetun koron 1 tai 2 vuoden ajan lainan alussa, joka sitten palautuu suurempaan hintaan. Vaikka aloitus voi olla erittäin houkutteleva, sinun on laskettava kokonaiskustannukset usean vuoden ajan tai kuinka kauan haluat katsoa pysyvän yhden luotonantajan kanssa. Vertaa tätä vertailukelpoisella nopeudella, joka on käynnissä.

• Jaettu laina: Asuntolaina jakaa, kun jakaa oman lainan määrän eri osuuksiin. Voit valita, kuinka paljon jakaa kullekin osalle ja minkälainen korko on voimassa. Esimerkiksi riskin hajauttamiseksi voit valita useita kiinteäkorkoisia osia eri termeille ja yhdistää sen vaihtelevaan juoma-annokseen.
Tämä voi olla hieman monimutkaisempi vertailla, koska sinun on tarkasteltava useita korkoasetuksia. Saadaksesi tarkan vertailun, ota yhteyttä lainanantajaasi haluamistasi osuuksista.

 Korko vain: Korko on vain asuntolaina, kun lainanottajan on maksettava korko sekä kaikki palkkiot määräajaksi, yleensä viidestä kymmeneen vuoteen. Jotkut lainanantajat korottavat korkotason vain asuntolainoja. Jos etsit tätä vaihtoehtoa, se maksaa ostoksille, vertailla vain kiinnostuksen kohteet vaihtoehtoja eri lainanantajan kanssa


Comments

Popular posts from this blog

velan uudelleenjärjestelyjen hyödyt

Hyödyt ja haitat velkaneuvontaa

Velkojen vakauttamisen edut ja haitat