Kuinka tehdä lainavertailu

pisteitä muistetaan lainavertailu

Vaikka tiedätkö, mitä tietoja haluat käyttää asuntolainojen vertailussa, miten voit vertailla puolueettomasti?

Vertaa omenoita omenoiden kanssa

On tärkeää, ettei vain vertailla eri asuntolainojen luetteloa. Kiinteä, muuttuva, korko- ja aloitusluottolainat ovat kullakin omat edut ja vitsaukset. Päätä, minkälainen asuntolainan määrä haluat ensin ja sitten verrata tällaista korkoa eri lainanantajien kanssa.

Käytä omaa lainaa vertailussa

Varmista, että kaikki lainat laskelmat tehdään lainan määrällä niin, että erojen välinen ero on sinulle ominaista. Varmista myös, että teet kyselyitä luotonantajan kanssa siitä, mikä korko koskee lainaosuuttasi, eivätkä vain luota vertailusi otsikkokursseihin.

Käytä kohtuullista aikaa

Vaikka asuntolaina-aika on yleensä 30 vuotta, kannattaa verrata lyhyempiä aikoja. Ajan myötä laina voi olla vähemmän kilpailukykyinen, minkä vuoksi jälleenrahoitus 5-10 vuoden välein ei ole harvinaista.

Vaikka useimmat laskimet tarjoavat sinulle vertailu kahden lainan koko aikavälillä, sinun pitäisi myös laskea, kuinka paljon he eroavat, jos olet vain asunut yhden lainanantajan lyhyemmän aikavälin, kuten 5 tai 10 vuotta. Tämä voi auttaa vertailussa ja antaa sinulle realistisemman kuvan siitä, kuinka paljon säästät yhdessä lainaa vastaan.

Päätä, mitä ominaisuuksia tarvitset

Useimmat lainanantajat tarjoavat erilaisia asuntolainoja, mutta jotkut tulevat hintaan. Ennen kuin päätetään asuntolainasta, sinun täytyy miettiä, mitä ominaisuuksia tarvitset ja mitä voit elää ilman. Joitakin yleisimpiä ominaisuuksia ovat:

Offset-tili
Ylimääräiset takaisinmaksut
Ilmainen uudelleenpalauttaminen
siirrettävyys
osuudet

Kun verrataan asuntolainoja, sinun on harkittava mahdollisia säästöjä, joita tietyt ominaisuudet voivat tarjota sekä korko. Esimerkiksi yksi lainanantaja voi tarjota asuntolainaa, jolla on hieman korkeampi korko, mutta se voi myös saada rajoittamattoman ylimääräisen takaisinmaksun ja tarkistaa sen ilmaiseksi. Näin pystyt tekemään niin, että saat kaikki varat käteesi sinulle vähentämällä lainan veloittamia korkoja samalla, kun sinulla on edelleen mitään ylimääräistä korkoa.

Nopea vinkki

Jos haluat piirteitä, kuten offset-tiliä, mutta et voi perustella vuosittaista maksua lainan määrän perusteella, jatka tutkimustyötä. On olemassa lainoja offset-tileillä, joilla on kilpailukykyinen korko, jolla ei ole vuosimaksuja. Katso esimerkki tästä Breathe Easy Lainasta.

Tee kyselyitä lainanantajan kanssa

Tämä on yksi parhaista tavoista varmistaa, että vertaat oikeita tietoja. On olemassa erilaisia ​​skenaarioita, jotka voivat vaikuttaa siihen, mikä korko on, mukaan lukien:
Eri LVR: t
Omistaja käytössä tai investointilaina
Korko tai pääoma ja korko
Tutkimus verkossa

Asuntolainan valinnassa ei ole kyse pelkästään kahden tuotteen poistamisesta ilmasta ja valinnasta niiden välillä. Mitä enemmän tutkimusta voit tehdä, minkälaista lainaa ja asuntolainaa haluat; paremmat mahdollisuudet säästää enemmän.

Hyödyllisiä lainan vertailuvälineitä ja verkkosivustoja

Paras tapa aloittaa vertailemalla asuntolainoja on tehdä se itse! On olemassa erilaisia ​​online-työkaluja ja sivustoja, jotka voivat auttaa hakua suppeampana.

Comments

Popular posts from this blog

velan uudelleenjärjestelyjen hyödyt

Hyödyt ja haitat velkaneuvontaa

Velkojen vakauttamisen edut ja haitat